Geroosterde romanesco en gemarineerde broccolisteel met gerookte aioli
Ingrediënten voor 1 persoon:
1 romanesco
1 broccolisteel
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel water
zout
Voor de gerookte aioli:
2 eetlepels ongezoete sojayoghurt
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1/4 teentje look, geplet
Bereiding:
Marineer eerst de broccolisteel. Verwijder hiervoor de vezelige schil en snijd de steel in plakjes.
Meng de witte wijnazijn en het water met wat zout in een kom en laat hierin de plakjes broccolisteel een uur marineren. Verhit de oven tot 220°C. Verdeel de romanesco in roosjes, in totaal moet je ongeveer 150 gram hebben. Spreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en masseer ze met een heel klein beetje olijfolie.
Bak de roosjes zo'n 15 minuten in de oven tot ze mooi geroosterd zijn, maar niet plat gebakken en bestrooi pas met zout wanneer ze uit de oven komen. Maak ondertussen de aioli. Meng de look en het gerookt paprikapoeder met de sojayoghurt en roer alles goed door.
Kippensoep
Een gerecht geschikt tijdens het Balance Program fase 1
Steak met een frisse salade en zelfgemaakte mayonaise
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Wok met scampi en groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
‘Spaghetti bolognaise’
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Kip curry en rijst
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Gegrilde kip en geroosterde groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Romige champignon-knoflook kip met konjacpasta
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Pittige Thaise viscurry met bloemkoolrijst
Een gerecht geschikt voor tijdens het Balance Program fase 1
Bietensalade met spinazie en quinoa
Lunch gerecht
Geroosterde groenten
Veganistisch gerechtje
Gebakken spruiten met feta
Fusiongerecht
Salade met rode biet, kip en avocado
Snelle salade
Dunne omeletjes met zalm en kruiden
Pittig lunch gerecht
Tomatentartaar
Gerechtje geschikt voor het Balance Program Fase 1 (8 gram koolhydraten)
Winter bowl
Winter bowl vol groenten
Kip fajita's
Eenpansgerecht
Italiaanse groenteschotel met linzen, paksoi en courgette
Heerlijk kruidige groenteschotel
Zalm met groenten uit de oven
Lekker en gezond op slechts 25 minuten!
Bloemkoolpizza met rucolapesto en mozzarella
Vegetarische pizza
Kipfilet gevuld met spinazie, kruiden en tomaat
Frittata met spinazie en courgette
Groenteschotel
Gemakkelijke groenteschotel
Courgette soep
Soep van courgette en rucola
Pastinaaksoep
Lekker soep van pastinaak met chips van pastinaak
Spaghetti van flespompoen
Groentespaghetti van flespompoen en kokosmelk
Wortel en broccoli
Wokgerecht van wortel en broccoli
Rodebietensalade met quinoa
Lekker lunchgerechtje van rode biet en quinoa
Courgetti met spinaziesaus, groene asperges en kippenblokjes
Courgetti met spinaziesaus
Ovenschotel met bloemkool en broccoli
Kids proof ovenschotel
Groentesoep
Groentesoep met geroosterde spitskool en kurkuma
Piperade
Wokgerecht met paprika en tomaat
Scampi met spinazie en champignons
Perfect gerechtje voor in fase 1 van het Balance Program
Courgettepasta met basilicumsaus en garnaaltjes
Koken met shakes
Bloemkool ovenschotel met gehakt
Heerlijke ovenschotel van bloemkool met tomatensaus
Noten-en zaden gebak
Gezond alternatief voor een energiereep
Broccoli soep
Broccoli soep met gember en sesam
Groentespaghetti
Spaghetti van komkommer en guacamole
Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes met frietjes van pastinaak
Koolhydraatarm comfort food gerechtje én kidsfavoriet!
Gegrilde groenten met halloumi
Ovenschotel met groenten en halloumi
Zelfgemaakte humus
Dipsaus
Parmigiana
Aubergine in de oven
Omeletrolletjes met verse kruiden
Snel gerechtje voor een lekkere lunch
Gevulde puntpaprika's
Een heerlijk bijgerechtje wat ook lekker is bij de barbeque
Linzen lasagne
Ontdek hier de lekkerste linzen lasagne