Winter bowl
Ingrediënten voor 4 personen:
Verwarm de oven voor op 180° graden.
Gebruik je verse bieten? Schil ze dan eerst en snijd in kleine blokjes. Kook ze voor 5 à 10 minuten totdat ze beetgaar zijn. Laat de deksel op de pan om ze warm te houden als ze gaar zijn.
Was de zoete aardappelen goed, schil indien nodig en snijd in blokjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal. Verdeel er wat olie, ras al hanout kruiden en zout en peper overheen en zet ze voor 15-20 minuten in de oven. Hussel halverwege een keer door. Zet de oven uit als ze klaar zijn en laat ze in de oven staan, zodat ze warm blijven totdat je ze gaat serveren.
Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli en snijd daarna de stam in kleine stukjes.
Neem een pan en vul deze met kokend water. Voeg eerst de broccoli stammetjes toe en na 3 minuten ook de roosjes. Kook dit samen nog 3 minuten, giet af en laat staan met de deksel erop om ze warm te houden.
Snijd de uien fijn en bak deze met de kurkuma en zwarte peper op een laag vuur. Voeg na een paar minuten de witte wijnazijn toe.
Bak de boerenkool in een beetje olijfolie totdat het lichtjes geslonken is.
Heb je gekozen voor de voorgekookte bieten? Snijd deze dan in stukjes.
Laat de linzen uitlekken. Deze kunnen koud gegeten worden, maar mocht je het lekkerder vinden dan kun je ze kort opwarmen in hun eigen vocht. Niet laten koken.
Rooster optioneel de pompoenpitjes totdat ze lichtjes beginnen te poppen.
Neem nu 4 diepe borden en verdeel de ingrediënten over de bowls. Schep de hummus in het midden en verdeel de ui en de pompoenpitjes over het hele gerecht.
Lekker om dit gerecht in de avond warm te eten, maar ook zeker koud heel lekker als gezonde en voedzame lunch.
Tip: Maak de hummus zelf of kies er eentje met een laag gehalte verzadigd vet zodat je voor de gezondste optie gaat.
Zijn er ingrediënten van de bowl eerder klaar dan anderen? Zet de oven op de laagste temperatuur en bewaar ze daar totdat je ze nodig hebt. Sommige ovens hebben ook een warmhoudstand.
Varieer door een keer een blikje (vega) tonijn, stukjes gebakken kip of vega wokreepjes toe te voegen.
Kippensoep
Een gerecht geschikt tijdens het Balance Program fase 1
Steak met een frisse salade en zelfgemaakte mayonaise
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Wok met scampi en groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
‘Spaghetti bolognaise’
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Kip curry en rijst
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Gegrilde kip en geroosterde groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Romige champignon-knoflook kip met konjacpasta
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Pittige Thaise viscurry met bloemkoolrijst
Een gerecht geschikt voor tijdens het Balance Program fase 1
Bietensalade met spinazie en quinoa
Lunch gerecht
Geroosterde groenten
Veganistisch gerechtje
Gebakken spruiten met feta
Fusiongerecht
Salade met rode biet, kip en avocado
Snelle salade
Dunne omeletjes met zalm en kruiden
Pittig lunch gerecht
Geroosterde romanesco en gemarineerde broccolisteel met gerookte aioli
Dit gerecht past perfect tijdens het Balance Program.
Tomatentartaar
Gerechtje geschikt voor het Balance Program Fase 1 (8 gram koolhydraten)
Kip fajita's
Eenpansgerecht
Italiaanse groenteschotel met linzen, paksoi en courgette
Heerlijk kruidige groenteschotel
Zalm met groenten uit de oven
Lekker en gezond op slechts 25 minuten!
Bloemkoolpizza met rucolapesto en mozzarella
Vegetarische pizza
Kipfilet gevuld met spinazie, kruiden en tomaat
Frittata met spinazie en courgette
Groenteschotel
Gemakkelijke groenteschotel
Courgette soep
Soep van courgette en rucola
Pastinaaksoep
Lekker soep van pastinaak met chips van pastinaak
Spaghetti van flespompoen
Groentespaghetti van flespompoen en kokosmelk
Wortel en broccoli
Wokgerecht van wortel en broccoli
Rodebietensalade met quinoa
Lekker lunchgerechtje van rode biet en quinoa
Courgetti met spinaziesaus, groene asperges en kippenblokjes
Courgetti met spinaziesaus
Ovenschotel met bloemkool en broccoli
Kids proof ovenschotel
Groentesoep
Groentesoep met geroosterde spitskool en kurkuma
Piperade
Wokgerecht met paprika en tomaat
Scampi met spinazie en champignons
Perfect gerechtje voor in fase 1 van het Balance Program
Courgettepasta met basilicumsaus en garnaaltjes
Koken met shakes
Bloemkool ovenschotel met gehakt
Heerlijke ovenschotel van bloemkool met tomatensaus
Noten-en zaden gebak
Gezond alternatief voor een energiereep
Broccoli soep
Broccoli soep met gember en sesam
Groentespaghetti
Spaghetti van komkommer en guacamole
Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes met frietjes van pastinaak
Koolhydraatarm comfort food gerechtje én kidsfavoriet!
Gegrilde groenten met halloumi
Ovenschotel met groenten en halloumi
Zelfgemaakte humus
Dipsaus
Parmigiana
Aubergine in de oven
Omeletrolletjes met verse kruiden
Snel gerechtje voor een lekkere lunch
Gevulde puntpaprika's
Een heerlijk bijgerechtje wat ook lekker is bij de barbeque
Linzen lasagne
Ontdek hier de lekkerste linzen lasagne