Winter bowl

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Verwarm de oven voor op 180° graden.
    Gebruik je verse bieten? Schil ze dan eerst en snijd in kleine blokjes. Kook ze voor 5 à 10 minuten totdat ze beetgaar zijn. Laat de deksel op de pan om ze warm te houden als ze gaar zijn.
    Was de zoete aardappelen goed, schil indien nodig en snijd in blokjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal. Verdeel er wat olie, ras al hanout kruiden en zout en peper overheen en zet ze voor 15-20 minuten in de oven. Hussel halverwege een keer door. Zet de oven uit als ze klaar zijn en laat ze in de oven staan, zodat ze warm blijven totdat je ze gaat serveren.

    Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli en snijd daarna de stam in kleine stukjes.
    Neem een pan en vul deze met kokend water. Voeg eerst de broccoli stammetjes toe en na 3 minuten ook de roosjes. Kook dit samen nog 3 minuten, giet af en laat staan met de deksel erop om ze warm te houden.
    Snijd de uien fijn en bak deze met de kurkuma en zwarte peper op een laag vuur. Voeg na een paar minuten de witte wijnazijn toe.

    Bak de boerenkool in een beetje olijfolie totdat het lichtjes geslonken is.
    Heb je gekozen voor de voorgekookte bieten? Snijd deze dan in stukjes.
    Laat de linzen uitlekken. Deze kunnen koud gegeten worden, maar mocht je het lekkerder vinden dan kun je ze kort opwarmen in hun eigen vocht. Niet laten koken.
    Rooster optioneel de pompoenpitjes totdat ze lichtjes beginnen te poppen.
    Neem nu 4 diepe borden en verdeel de ingrediënten over de bowls. Schep de hummus in het midden en verdeel de ui en de pompoenpitjes over het hele gerecht.
    Lekker om dit gerecht in de avond warm te eten, maar ook zeker koud heel lekker als gezonde en voedzame lunch.
    Tip: Maak de hummus zelf of kies er eentje met een laag gehalte verzadigd vet zodat je voor de gezondste optie gaat.
    Zijn er ingrediënten van de bowl eerder klaar dan anderen? Zet de oven op de laagste temperatuur en bewaar ze daar totdat je ze nodig hebt. Sommige ovens hebben ook een warmhoudstand.
    Varieer door een keer een blikje (vega) tonijn, stukjes gebakken kip of vega wokreepjes toe te voegen.







Winter bowl

Kippensoep

Een gerecht geschikt tijdens het Balance Program fase 1

Lees meer

Steak met een frisse salade en zelfgemaakte mayonaise

Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1

Lees meer

Wok met scampi en groenten

Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1

Lees meer

‘Spaghetti bolognaise’

Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1

Lees meer

Kip curry en rijst

Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1

Lees meer

Gegrilde kip en geroosterde groenten

Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1

Lees meer

Romige champignon-knoflook kip met konjacpasta

Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1

Lees meer

Pittige Thaise viscurry met bloemkoolrijst

Een gerecht geschikt voor tijdens het Balance Program fase 1

Lees meer

Bietensalade met spinazie en quinoa

Lunch gerecht

Lees meer

Geroosterde groenten

Veganistisch gerechtje

Lees meer

Gebakken spruiten met feta

Fusiongerecht

Lees meer

Salade met rode biet, kip en avocado

Snelle salade

Lees meer

Dunne omeletjes met zalm en kruiden

Pittig lunch gerecht

Lees meer

Geroosterde romanesco en gemarineerde broccolisteel met gerookte aioli

Dit gerecht past perfect tijdens het Balance Program.

Lees meer

Tomatentartaar

Gerechtje geschikt voor het Balance Program Fase 1 (8 gram koolhydraten)

Lees meer

Kip fajita's

Eenpansgerecht

Lees meer

Italiaanse groenteschotel met linzen, paksoi en courgette

Heerlijk kruidige groenteschotel

Lees meer

Zalm met groenten uit de oven

Lekker en gezond op slechts 25 minuten!

Lees meer

Bloemkoolpizza met rucolapesto en mozzarella

Vegetarische pizza

Lees meer

Kipfilet gevuld met spinazie, kruiden en tomaat

Lees meer

Frittata met spinazie en courgette

Lees meer

Groenteschotel

Gemakkelijke groenteschotel

Lees meer

Courgette soep

Soep van courgette en rucola

Lees meer

Pastinaaksoep

Lekker soep van pastinaak met chips van pastinaak

Lees meer

Spaghetti van flespompoen

Groentespaghetti van flespompoen en kokosmelk

Lees meer

Wortel en broccoli

Wokgerecht van wortel en broccoli

Lees meer

Rodebietensalade met quinoa

Lekker lunchgerechtje van rode biet en quinoa

Lees meer

Courgetti met spinaziesaus, groene asperges en kippenblokjes

Courgetti met spinaziesaus

Lees meer

Ovenschotel met bloemkool en broccoli

Kids proof ovenschotel

Lees meer

Groentesoep

Groentesoep met geroosterde spitskool en kurkuma

Lees meer

Piperade

Wokgerecht met paprika en tomaat

Lees meer

Scampi met spinazie en champignons

Perfect gerechtje voor in fase 1 van het Balance Program

Lees meer

Courgettepasta met basilicumsaus en garnaaltjes

Koken met shakes

Lees meer

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Heerlijke ovenschotel van bloemkool met tomatensaus

Lees meer

Noten-en zaden gebak

Gezond alternatief voor een energiereep

Lees meer

Broccoli soep

Broccoli soep met gember en sesam

Lees meer

Groentespaghetti

Spaghetti van komkommer en guacamole

Lees meer

Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes met frietjes van pastinaak

Koolhydraatarm comfort food gerechtje én kidsfavoriet!

Lees meer

Gegrilde groenten met halloumi

Ovenschotel met groenten en halloumi

Lees meer

Zelfgemaakte humus

Dipsaus

Lees meer

Parmigiana

Aubergine in de oven

Lees meer

Omeletrolletjes met verse kruiden

Snel gerechtje voor een lekkere lunch

Lees meer

Gevulde puntpaprika's

Een heerlijk bijgerechtje wat ook lekker is bij de barbeque

Lees meer

Linzen lasagne

Ontdek hier de lekkerste linzen lasagne

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x