Linzen lasagne
Ingrediënten voor 4-5 personen:
* 8 a 10 lasagnevellen gele linzen (vindt je in de Albert Heyn)
* 500-600 gram runds- of kippengehakt
* 1 courgette
* 6 wortelen(kleine)
* 1.5 sjalot
* 1.5 teentje knoflook
* oregano
* olijfolie
* peper en zout
Voor de bloemkoolbechamelsaus:
* 1 bloemkool
* 200 gram geraspte Parmezaanse kaas
* amandelmelk, hoeveelheid zelf aanvoelen tot de saus glad is. Dat kunnen een 5 eetlepels zijn of meer of minder.
* nootmuskaat
* peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 °C, dit lijkt veel maar dat is voor de lasagnevellen.
Maak eerst de bloemkoolbechamelsaus.
Stoom of kook de bloemkool gaar. Mix de bloemkool met de amandelmelk en klontje boter of 2 el olijfolie (ik gebruik meestal boter ). Hier moet je wat aanvoelen of je moet bijdoen. Doe er dan de Parmezaanse kaas onder. Snij de wortelen in dunne schijfjes en de courgette snij je in lange linten met een mandoline. Snipper de sjalot en pers de knoflook, fruit aan in olijfolie en bak dan het gehakt er in. Kruid met oregano en peper en zout. Pak een ingevette ovenschotel en leg hierin vervolgens lasagnevellen, gehakt, courgettelinten en de bechamelsaus tot alle ingrediënten gestapeld zijn. Eindig met de bechamelsaus en strooi hier nog de rest van de Parmezaanse kaas over. Zet 30 a 40 minuten in de oven (dit is vooral omdat de lasagnevellen zolang moeten garen). SMAKELIJK!:)
Kippensoep
Een gerecht geschikt tijdens het Balance Program fase 1
Steak met een frisse salade en zelfgemaakte mayonaise
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Wok met scampi en groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
‘Spaghetti bolognaise’
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Kip curry en rijst
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Gegrilde kip en geroosterde groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Romige champignon-knoflook kip met konjacpasta
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Pittige Thaise viscurry met bloemkoolrijst
Een gerecht geschikt voor tijdens het Balance Program fase 1
Bietensalade met spinazie en quinoa
Lunch gerecht
Geroosterde groenten
Veganistisch gerechtje
Gebakken spruiten met feta
Fusiongerecht
Salade met rode biet, kip en avocado
Snelle salade
Dunne omeletjes met zalm en kruiden
Pittig lunch gerecht
Geroosterde romanesco en gemarineerde broccolisteel met gerookte aioli
Dit gerecht past perfect tijdens het Balance Program.
Tomatentartaar
Gerechtje geschikt voor het Balance Program Fase 1 (8 gram koolhydraten)
Winter bowl
Winter bowl vol groenten
Kip fajita's
Eenpansgerecht
Italiaanse groenteschotel met linzen, paksoi en courgette
Heerlijk kruidige groenteschotel
Zalm met groenten uit de oven
Lekker en gezond op slechts 25 minuten!
Bloemkoolpizza met rucolapesto en mozzarella
Vegetarische pizza
Kipfilet gevuld met spinazie, kruiden en tomaat
Frittata met spinazie en courgette
Groenteschotel
Gemakkelijke groenteschotel
Courgette soep
Soep van courgette en rucola
Pastinaaksoep
Lekker soep van pastinaak met chips van pastinaak
Spaghetti van flespompoen
Groentespaghetti van flespompoen en kokosmelk
Wortel en broccoli
Wokgerecht van wortel en broccoli
Rodebietensalade met quinoa
Lekker lunchgerechtje van rode biet en quinoa
Courgetti met spinaziesaus, groene asperges en kippenblokjes
Courgetti met spinaziesaus
Ovenschotel met bloemkool en broccoli
Kids proof ovenschotel
Groentesoep
Groentesoep met geroosterde spitskool en kurkuma
Piperade
Wokgerecht met paprika en tomaat
Scampi met spinazie en champignons
Perfect gerechtje voor in fase 1 van het Balance Program
Courgettepasta met basilicumsaus en garnaaltjes
Koken met shakes
Bloemkool ovenschotel met gehakt
Heerlijke ovenschotel van bloemkool met tomatensaus
Noten-en zaden gebak
Gezond alternatief voor een energiereep
Broccoli soep
Broccoli soep met gember en sesam
Groentespaghetti
Spaghetti van komkommer en guacamole
Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes met frietjes van pastinaak
Koolhydraatarm comfort food gerechtje én kidsfavoriet!
Gegrilde groenten met halloumi
Ovenschotel met groenten en halloumi
Zelfgemaakte humus
Dipsaus
Parmigiana
Aubergine in de oven
Omeletrolletjes met verse kruiden
Snel gerechtje voor een lekkere lunch
Gevulde puntpaprika's
Een heerlijk bijgerechtje wat ook lekker is bij de barbeque