Linzen lasagne

Ingrediënten voor 4-5 personen:

* 8 a 10 lasagnevellen gele linzen (vindt je in de Albert Heyn)

* 500-600 gram runds- of kippengehakt

* 1 courgette 

* 6 wortelen(kleine) 

 * 1.5 sjalot

* 1.5 teentje knoflook 

* oregano

* olijfolie 

* peper en zout 

Voor de bloemkoolbechamelsaus:

* 1 bloemkool  

* 200 gram geraspte Parmezaanse kaas  

* amandelmelk, hoeveelheid zelf aanvoelen tot de saus glad is. Dat kunnen een 5 eetlepels zijn of meer of minder.

* nootmuskaat

 * peper en zout 

Bereiding: 

Verwarm de oven op 200 °C, dit lijkt veel maar dat is voor de lasagnevellen.

Maak eerst de bloemkoolbechamelsaus.

Stoom of kook de bloemkool gaar. Mix de bloemkool met de amandelmelk en klontje boter of 2 el olijfolie (ik gebruik meestal boter ). Hier moet je wat aanvoelen of je moet bijdoen. Doe er dan de Parmezaanse kaas onder. Snij de wortelen in dunne schijfjes en de courgette snij je in lange linten met een mandoline. Snipper de sjalot en pers de knoflook, fruit aan in olijfolie en bak dan het gehakt er in. Kruid met oregano en peper en zout. Pak een ingevette ovenschotel en leg hierin vervolgens lasagnevellen, gehakt, courgettelinten en de bechamelsaus tot alle ingrediënten gestapeld zijn. Eindig met de bechamelsaus en strooi hier nog de rest van de Parmezaanse kaas over. Zet 30 a 40 minuten in de oven (dit is vooral omdat de lasagnevellen zolang moeten garen). SMAKELIJK!:)

Linzen lasagne

Kipfilet gevuld met spinazie, kruiden en tomaat

Lees meer

Frittata met spinazie en courgette

Lees meer

Groenteschotel

Gemakkelijke groenteschotel

Lees meer

Courgette soep

Soep van courgette en rucola

Lees meer

Pastinaaksoep

Lekker soep van pastinaak met chips van pastinaak

Lees meer

Spaghetti van flespompoen

Groentespaghetti van flespompoen en kokosmelk

Lees meer

Wortel en broccoli

Wokgerecht van wortel en broccoli

Lees meer

Rodebietensalade met quinoa

Lekker lunchgerechtje van rode biet en quinoa

Lees meer

Courgetti met spinaziesaus, groene asperges en kippenblokjes

Courgetti met spinaziesaus

Lees meer

Ovenschotel met bloemkool en broccoli

Kids proof ovenschotel

Lees meer

Groentesoep

Groentesoep met geroosterde spitskool en kurkuma

Lees meer

Piperade

Wokgerecht met paprika en tomaat

Lees meer

Scampi met spinazie en champignons

Perfect gerechtje voor in fase 1 van het Balance Program

Lees meer

Courgettepasta met basilicumsaus en garnaaltjes

Koken met shakes

Lees meer

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Heerlijke ovenschotel van bloemkool met tomatensaus

Lees meer

Noten-en zaden gebak

Gezond alternatief voor een energiereep

Lees meer

Broccoli soep

Broccoli soep met gember en sesam

Lees meer

Groentespaghetti

Spaghetti van komkommer en guacamole

Lees meer

Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes met frietjes van pastinaak

Koolhydraatarm comfort food gerechtje én kidsfavoriet!

Lees meer

Gegrilde groenten met halloumi

Ovenschotel met groenten en halloumi

Lees meer

Zelfgemaakte humus

Dipsaus

Lees meer

Parmigiana

Aubergine in de oven

Lees meer

Omeletrolletjes met verse kruiden

Snel gerechtje voor een lekkere lunch

Lees meer

Gevulde puntpaprika's

Een heerlijk bijgerechtje wat ook lekker is bij de barbeque

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x