Gevulde puntpaprika's

Ingrediënten voor 4 stuks:

* 2 puntpaprika’s  

* 1 kleine rode ui in stukjes 

* halve courgette in blokjes

* 1 tomaat in blokjes 

* 1.5 eetlepel groene pesto*(kan je ook zelf maken, hieronder recept) 

* 125 gram plantaardige kaasblokjes 

* zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Halveer de puntpaprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Als de paprika niet mooi blijft 

liggen kan je een dun plakje van de onderkant snijden.

Meng in een kom de stukjes rode ui met de blokjes courgette en tomaat. Breng op smaak met peper 

en zout en roer de pesto erdoor.

Verdeel ½ van de kaasblokjes door de groenten.

Lepel de groenten in de paprikabootjes en verdeel de overige kaasblokjes over de gevulde paprika’s.

Verwarm de gevulde puntpaprika’s 20 minuten in de oven.

Serveer eventueel met aardappeltjes of rijst. 


Recept groene pesto:

* 35 gram pijnboompitten

* 1 flinke bos basilicum

* 50 gram Parmezaanse kaas (kan je ook weglaten als je vegan wil)

* 2 teentjes knoflook

* 4 eetlepels extra vierge olijfolie

* peper en zout

Bereiding:

Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof goudbruin.

Pluk de blaadjes van de basilicum, snijd de knoflook grof.

Stop de pijnboompitten met de basilicum, Parmezaan en knoflook in een keukenmachine of mix met 

de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Pureer dit 

mengsel glad.

Kijk hoe de pesto er uit ziet. Als je hem nog te dik vindt voeg je nog wat olijfolie toe. Pureer goed en 

kijk dan weer of je de consistentie goed vindt.

Lepel de pesto in een potje en giet hier een klein laagje olijfolie op zodat het helemaal onder staat. 

Hierdoor kun je de pesto langer bewaren. Bewaar goed afgesloten in de koelkas.


Gevulde puntpaprika's

Kipfilet gevuld met spinazie, kruiden en tomaat

Lees meer

Frittata met spinazie en courgette

Lees meer

Groenteschotel

Gemakkelijke groenteschotel

Lees meer

Courgette soep

Soep van courgette en rucola

Lees meer

Pastinaaksoep

Lekker soep van pastinaak met chips van pastinaak

Lees meer

Spaghetti van flespompoen

Groentespaghetti van flespompoen en kokosmelk

Lees meer

Wortel en broccoli

Wokgerecht van wortel en broccoli

Lees meer

Rodebietensalade met quinoa

Lekker lunchgerechtje van rode biet en quinoa

Lees meer

Courgetti met spinaziesaus, groene asperges en kippenblokjes

Courgetti met spinaziesaus

Lees meer

Ovenschotel met bloemkool en broccoli

Kids proof ovenschotel

Lees meer

Groentesoep

Groentesoep met geroosterde spitskool en kurkuma

Lees meer

Piperade

Wokgerecht met paprika en tomaat

Lees meer

Scampi met spinazie en champignons

Perfect gerechtje voor in fase 1 van het Balance Program

Lees meer

Courgettepasta met basilicumsaus en garnaaltjes

Koken met shakes

Lees meer

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Heerlijke ovenschotel van bloemkool met tomatensaus

Lees meer

Noten-en zaden gebak

Gezond alternatief voor een energiereep

Lees meer

Broccoli soep

Broccoli soep met gember en sesam

Lees meer

Groentespaghetti

Spaghetti van komkommer en guacamole

Lees meer

Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes met frietjes van pastinaak

Koolhydraatarm comfort food gerechtje én kidsfavoriet!

Lees meer

Gegrilde groenten met halloumi

Ovenschotel met groenten en halloumi

Lees meer

Zelfgemaakte humus

Dipsaus

Lees meer

Parmigiana

Aubergine in de oven

Lees meer

Omeletrolletjes met verse kruiden

Snel gerechtje voor een lekkere lunch

Lees meer

Linzen lasagne

Ontdek hier de lekkerste linzen lasagne

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x