Gevulde puntpaprika's
Ingrediënten voor 4 stuks:
* 2 puntpaprika’s
* 1 kleine rode ui in stukjes
* halve courgette in blokjes
* 1 tomaat in blokjes
* 1.5 eetlepel groene pesto*(kan je ook zelf maken, hieronder recept)
* 125 gram plantaardige kaasblokjes
* zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de puntpaprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Als de paprika niet mooi blijft
liggen kan je een dun plakje van de onderkant snijden.
Meng in een kom de stukjes rode ui met de blokjes courgette en tomaat. Breng op smaak met peper
en zout en roer de pesto erdoor.
Verdeel ½ van de kaasblokjes door de groenten.
Lepel de groenten in de paprikabootjes en verdeel de overige kaasblokjes over de gevulde paprika’s.
Verwarm de gevulde puntpaprika’s 20 minuten in de oven.
Serveer eventueel met aardappeltjes of rijst.
Recept groene pesto:
* 35 gram pijnboompitten
* 1 flinke bos basilicum
* 50 gram Parmezaanse kaas (kan je ook weglaten als je vegan wil)
* 2 teentjes knoflook
* 4 eetlepels extra vierge olijfolie
* peper en zout
Bereiding:
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof goudbruin.
Pluk de blaadjes van de basilicum, snijd de knoflook grof.
Stop de pijnboompitten met de basilicum, Parmezaan en knoflook in een keukenmachine of mix met
de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Pureer dit
mengsel glad.
Kijk hoe de pesto er uit ziet. Als je hem nog te dik vindt voeg je nog wat olijfolie toe. Pureer goed en
kijk dan weer of je de consistentie goed vindt.
Lepel de pesto in een potje en giet hier een klein laagje olijfolie op zodat het helemaal onder staat.
Hierdoor kun je de pesto langer bewaren. Bewaar goed afgesloten in de koelkas.
Kippensoep
Een gerecht geschikt tijdens het Balance Program fase 1
Steak met een frisse salade en zelfgemaakte mayonaise
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Wok met scampi en groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
‘Spaghetti bolognaise’
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Kip curry en rijst
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Gegrilde kip en geroosterde groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Romige champignon-knoflook kip met konjacpasta
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Pittige Thaise viscurry met bloemkoolrijst
Een gerecht geschikt voor tijdens het Balance Program fase 1
Bietensalade met spinazie en quinoa
Lunch gerecht
Geroosterde groenten
Veganistisch gerechtje
Gebakken spruiten met feta
Fusiongerecht
Salade met rode biet, kip en avocado
Snelle salade
Dunne omeletjes met zalm en kruiden
Pittig lunch gerecht
Geroosterde romanesco en gemarineerde broccolisteel met gerookte aioli
Dit gerecht past perfect tijdens het Balance Program.
Tomatentartaar
Gerechtje geschikt voor het Balance Program Fase 1 (8 gram koolhydraten)
Winter bowl
Winter bowl vol groenten
Kip fajita's
Eenpansgerecht
Italiaanse groenteschotel met linzen, paksoi en courgette
Heerlijk kruidige groenteschotel
Zalm met groenten uit de oven
Lekker en gezond op slechts 25 minuten!
Bloemkoolpizza met rucolapesto en mozzarella
Vegetarische pizza
Kipfilet gevuld met spinazie, kruiden en tomaat
Frittata met spinazie en courgette
Groenteschotel
Gemakkelijke groenteschotel
Courgette soep
Soep van courgette en rucola
Pastinaaksoep
Lekker soep van pastinaak met chips van pastinaak
Spaghetti van flespompoen
Groentespaghetti van flespompoen en kokosmelk
Wortel en broccoli
Wokgerecht van wortel en broccoli
Rodebietensalade met quinoa
Lekker lunchgerechtje van rode biet en quinoa
Courgetti met spinaziesaus, groene asperges en kippenblokjes
Courgetti met spinaziesaus
Ovenschotel met bloemkool en broccoli
Kids proof ovenschotel
Groentesoep
Groentesoep met geroosterde spitskool en kurkuma
Piperade
Wokgerecht met paprika en tomaat
Scampi met spinazie en champignons
Perfect gerechtje voor in fase 1 van het Balance Program
Courgettepasta met basilicumsaus en garnaaltjes
Koken met shakes
Bloemkool ovenschotel met gehakt
Heerlijke ovenschotel van bloemkool met tomatensaus
Noten-en zaden gebak
Gezond alternatief voor een energiereep
Broccoli soep
Broccoli soep met gember en sesam
Groentespaghetti
Spaghetti van komkommer en guacamole
Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes met frietjes van pastinaak
Koolhydraatarm comfort food gerechtje én kidsfavoriet!
Gegrilde groenten met halloumi
Ovenschotel met groenten en halloumi
Zelfgemaakte humus
Dipsaus
Parmigiana
Aubergine in de oven
Omeletrolletjes met verse kruiden
Snel gerechtje voor een lekkere lunch
Linzen lasagne
Ontdek hier de lekkerste linzen lasagne