‘Spaghetti bolognaise’
Ingrediënten:
100 gram gehakt
1/2 kopje pasata (ongezoete tomatensaus)
1 zakje konjacpasta (200 gram)
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/4 theelepel gedroogde oregano
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel olijfolie
Verse basilicum voor garnering
Instructies:
Spoel de konjacpasta af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het rul tot het bruin is, ongeveer 5-7 minuten. Haal het gehakt uit de pan en zet apart.
Voeg de knoflook toe aan de pan en bak tot het geurig is, ongeveer 1-2 minuten.
Voeg de pasata en gedroogde oregano toe aan de pan en roer voorzichtig om te combineren. Breng aan de kook.
Voeg het gehakt weer toe aan de pan en roer voorzichtig om te combineren. Laat sudderen tot de saus dikker wordt, ongeveer 10-15 minuten.
Voeg de konjacpasta toe aan de pan en roer voorzichtig om te combineren. Laat nog 2-3 minuten sudderen om de pasta op te warmen.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer direct, gegarneerd met verse basilicum.
Dit gerecht is een heerlijk en gezond optie voor het diner met maximaal 5 gram koolhydraten. De konjacpasta is een geweldig alternatief voor traditionele pasta omdat het weinig koolhydraten bevat. Je kunt het gerecht ook aanpassen en groenten toevoegen zoals spinazie, paprika of courgette. Bekijk eerst even hoeveel koolhydraten er in je pasata zit. Champignons kunnen altijd toegevoegd worden. Smakelijk eten!
Kippensoep
Een gerecht geschikt tijdens het Balance Program fase 1
Steak met een frisse salade en zelfgemaakte mayonaise
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Wok met scampi en groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Kip curry en rijst
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Gegrilde kip en geroosterde groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Romige champignon-knoflook kip met konjacpasta
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Pittige Thaise viscurry met bloemkoolrijst
Een gerecht geschikt voor tijdens het Balance Program fase 1
Bietensalade met spinazie en quinoa
Lunch gerecht
Geroosterde groenten
Veganistisch gerechtje
Gebakken spruiten met feta
Fusiongerecht
Salade met rode biet, kip en avocado
Snelle salade
Dunne omeletjes met zalm en kruiden
Pittig lunch gerecht
Geroosterde romanesco en gemarineerde broccolisteel met gerookte aioli
Dit gerecht past perfect tijdens het Balance Program.
Tomatentartaar
Gerechtje geschikt voor het Balance Program Fase 1 (8 gram koolhydraten)
Winter bowl
Winter bowl vol groenten
Kip fajita's
Eenpansgerecht
Italiaanse groenteschotel met linzen, paksoi en courgette
Heerlijk kruidige groenteschotel
Zalm met groenten uit de oven
Lekker en gezond op slechts 25 minuten!
Bloemkoolpizza met rucolapesto en mozzarella
Vegetarische pizza
Kipfilet gevuld met spinazie, kruiden en tomaat
Frittata met spinazie en courgette
Groenteschotel
Gemakkelijke groenteschotel
Courgette soep
Soep van courgette en rucola
Pastinaaksoep
Lekker soep van pastinaak met chips van pastinaak
Spaghetti van flespompoen
Groentespaghetti van flespompoen en kokosmelk
Wortel en broccoli
Wokgerecht van wortel en broccoli
Rodebietensalade met quinoa
Lekker lunchgerechtje van rode biet en quinoa
Courgetti met spinaziesaus, groene asperges en kippenblokjes
Courgetti met spinaziesaus
Ovenschotel met bloemkool en broccoli
Kids proof ovenschotel
Groentesoep
Groentesoep met geroosterde spitskool en kurkuma
Piperade
Wokgerecht met paprika en tomaat
Scampi met spinazie en champignons
Perfect gerechtje voor in fase 1 van het Balance Program
Courgettepasta met basilicumsaus en garnaaltjes
Koken met shakes
Bloemkool ovenschotel met gehakt
Heerlijke ovenschotel van bloemkool met tomatensaus
Noten-en zaden gebak
Gezond alternatief voor een energiereep
Broccoli soep
Broccoli soep met gember en sesam
Groentespaghetti
Spaghetti van komkommer en guacamole
Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes met frietjes van pastinaak
Koolhydraatarm comfort food gerechtje én kidsfavoriet!
Gegrilde groenten met halloumi
Ovenschotel met groenten en halloumi
Zelfgemaakte humus
Dipsaus
Parmigiana
Aubergine in de oven
Omeletrolletjes met verse kruiden
Snel gerechtje voor een lekkere lunch
Gevulde puntpaprika's
Een heerlijk bijgerechtje wat ook lekker is bij de barbeque
Linzen lasagne
Ontdek hier de lekkerste linzen lasagne