Bloemkool ovenschotel met gehakt

Ingrediënten voor 5 porties:

* 400 gram bloemkoolroosjes of 1 middelgrote bloemkool

* 1 eetlepel olijfolie

* 500 gram rundergehakt of veggie of kippengehakt

* 1 kleine ui

* 2 teentjes knoflook

* 350 gram tomatensaus

* 1 handje fijngesneden verse basilicum

* 1 stengel lente-ui

* 120 gram geraspte kaas(edelgistvlokken zijn een vegan alternatief voor geraspte kaas)

* zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een ovenschotel en vet in met wat boter of olie.

Maak de bloemkool schoon en snijd deze door de helft en verwijder de stronk. Snijd wat over is in kleine roosjes.

Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en voeg hier een beetje olijfolie, zout en peper aan toe. Meng dit vervolgens met de handen door elkaar zodat de olijfolie en kruiden gelijkmatig zijn verspreid. Voeg de roosjes dan toe aan de ovenschotel en bak dit 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd ondertussen de knoflook en ui op een snijplank in kleine stukjes. Pak vervolgens een grote hapjespan en verwarm hierin een eetlepel olijfolie. Voeg de ui toe en bak totdat de uitjes beginnen te verkleuren. Voeg dan de knoflook en het gehakt toe aan de pan en bak dit 8-10 minuten totdat het gehakt gaar is. Voeg ten slotte de tomatensaus en basilicum toe aan de pan en bak dit 2 minuten totdat de saus is opgewarmd.

Haal vervolgens de ovenschotel met de bloemkool uit de oven en giet het gehaktmengsel uit de pan over de bloemkool. Maak het gerecht af door er de geraspte kaas over te strooien.

Bak de schotel nog eens 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd tijdens het bakken de lente-ui in kleine stukjes. Haal de ovenschotel na de baktijd uit de oven en garneer met de lente-uitjes.


Bloemkool ovenschotel met gehakt

Kipfilet gevuld met spinazie, kruiden en tomaat

Lees meer

Frittata met spinazie en courgette

Lees meer

Groenteschotel

Gemakkelijke groenteschotel

Lees meer

Courgette soep

Soep van courgette en rucola

Lees meer

Pastinaaksoep

Lekker soep van pastinaak met chips van pastinaak

Lees meer

Spaghetti van flespompoen

Groentespaghetti van flespompoen en kokosmelk

Lees meer

Wortel en broccoli

Wokgerecht van wortel en broccoli

Lees meer

Rodebietensalade met quinoa

Lekker lunchgerechtje van rode biet en quinoa

Lees meer

Courgetti met spinaziesaus, groene asperges en kippenblokjes

Courgetti met spinaziesaus

Lees meer

Ovenschotel met bloemkool en broccoli

Kids proof ovenschotel

Lees meer

Groentesoep

Groentesoep met geroosterde spitskool en kurkuma

Lees meer

Piperade

Wokgerecht met paprika en tomaat

Lees meer

Scampi met spinazie en champignons

Perfect gerechtje voor in fase 1 van het Balance Program

Lees meer

Courgettepasta met basilicumsaus en garnaaltjes

Koken met shakes

Lees meer

Noten-en zaden gebak

Gezond alternatief voor een energiereep

Lees meer

Broccoli soep

Broccoli soep met gember en sesam

Lees meer

Groentespaghetti

Spaghetti van komkommer en guacamole

Lees meer

Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes met frietjes van pastinaak

Koolhydraatarm comfort food gerechtje én kidsfavoriet!

Lees meer

Gegrilde groenten met halloumi

Ovenschotel met groenten en halloumi

Lees meer

Zelfgemaakte humus

Dipsaus

Lees meer

Parmigiana

Aubergine in de oven

Lees meer

Omeletrolletjes met verse kruiden

Snel gerechtje voor een lekkere lunch

Lees meer

Gevulde puntpaprika's

Een heerlijk bijgerechtje wat ook lekker is bij de barbeque

Lees meer

Linzen lasagne

Ontdek hier de lekkerste linzen lasagne

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x