Bloemkool ovenschotel met gehakt
Ingrediënten voor 5 porties:
* 400 gram bloemkoolroosjes of 1 middelgrote bloemkool
* 1 eetlepel olijfolie
* 500 gram rundergehakt of veggie of kippengehakt
* 1 kleine ui
* 2 teentjes knoflook
* 350 gram tomatensaus
* 1 handje fijngesneden verse basilicum
* 1 stengel lente-ui
* 120 gram geraspte kaas(edelgistvlokken zijn een vegan alternatief voor geraspte kaas)
* zout en peper naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een ovenschotel en vet in met wat boter of olie.
Maak de bloemkool schoon en snijd deze door de helft en verwijder de stronk. Snijd wat over is in kleine roosjes.
Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en voeg hier een beetje olijfolie, zout en peper aan toe. Meng dit vervolgens met de handen door elkaar zodat de olijfolie en kruiden gelijkmatig zijn verspreid. Voeg de roosjes dan toe aan de ovenschotel en bak dit 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen de knoflook en ui op een snijplank in kleine stukjes. Pak vervolgens een grote hapjespan en verwarm hierin een eetlepel olijfolie. Voeg de ui toe en bak totdat de uitjes beginnen te verkleuren. Voeg dan de knoflook en het gehakt toe aan de pan en bak dit 8-10 minuten totdat het gehakt gaar is. Voeg ten slotte de tomatensaus en basilicum toe aan de pan en bak dit 2 minuten totdat de saus is opgewarmd.
Haal vervolgens de ovenschotel met de bloemkool uit de oven en giet het gehaktmengsel uit de pan over de bloemkool. Maak het gerecht af door er de geraspte kaas over te strooien.
Bak de schotel nog eens 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd tijdens het bakken de lente-ui in kleine stukjes. Haal de ovenschotel na de baktijd uit de oven en garneer met de lente-uitjes.
Kippensoep
Een gerecht geschikt tijdens het Balance Program fase 1
Steak met een frisse salade en zelfgemaakte mayonaise
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Wok met scampi en groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
‘Spaghetti bolognaise’
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Kip curry en rijst
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Gegrilde kip en geroosterde groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Romige champignon-knoflook kip met konjacpasta
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Pittige Thaise viscurry met bloemkoolrijst
Een gerecht geschikt voor tijdens het Balance Program fase 1
Bietensalade met spinazie en quinoa
Lunch gerecht
Geroosterde groenten
Veganistisch gerechtje
Gebakken spruiten met feta
Fusiongerecht
Salade met rode biet, kip en avocado
Snelle salade
Dunne omeletjes met zalm en kruiden
Pittig lunch gerecht
Geroosterde romanesco en gemarineerde broccolisteel met gerookte aioli
Dit gerecht past perfect tijdens het Balance Program.
Tomatentartaar
Gerechtje geschikt voor het Balance Program Fase 1 (8 gram koolhydraten)
Winter bowl
Winter bowl vol groenten
Kip fajita's
Eenpansgerecht
Italiaanse groenteschotel met linzen, paksoi en courgette
Heerlijk kruidige groenteschotel
Zalm met groenten uit de oven
Lekker en gezond op slechts 25 minuten!
Bloemkoolpizza met rucolapesto en mozzarella
Vegetarische pizza
Kipfilet gevuld met spinazie, kruiden en tomaat
Frittata met spinazie en courgette
Groenteschotel
Gemakkelijke groenteschotel
Courgette soep
Soep van courgette en rucola
Pastinaaksoep
Lekker soep van pastinaak met chips van pastinaak
Spaghetti van flespompoen
Groentespaghetti van flespompoen en kokosmelk
Wortel en broccoli
Wokgerecht van wortel en broccoli
Rodebietensalade met quinoa
Lekker lunchgerechtje van rode biet en quinoa
Courgetti met spinaziesaus, groene asperges en kippenblokjes
Courgetti met spinaziesaus
Ovenschotel met bloemkool en broccoli
Kids proof ovenschotel
Groentesoep
Groentesoep met geroosterde spitskool en kurkuma
Piperade
Wokgerecht met paprika en tomaat
Scampi met spinazie en champignons
Perfect gerechtje voor in fase 1 van het Balance Program
Courgettepasta met basilicumsaus en garnaaltjes
Koken met shakes
Noten-en zaden gebak
Gezond alternatief voor een energiereep
Broccoli soep
Broccoli soep met gember en sesam
Groentespaghetti
Spaghetti van komkommer en guacamole
Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes met frietjes van pastinaak
Koolhydraatarm comfort food gerechtje én kidsfavoriet!
Gegrilde groenten met halloumi
Ovenschotel met groenten en halloumi
Zelfgemaakte humus
Dipsaus
Parmigiana
Aubergine in de oven
Omeletrolletjes met verse kruiden
Snel gerechtje voor een lekkere lunch
Gevulde puntpaprika's
Een heerlijk bijgerechtje wat ook lekker is bij de barbeque
Linzen lasagne
Ontdek hier de lekkerste linzen lasagne