Courgetti met spinaziesaus, groene asperges en kippenblokjes
Ingrediënten voor 4 personen:
* 4 courgettes
* 2 uien, 1 kleine en 1 grote
* 2 teentjes knoflook
* 400 gram kipfilet
* olijfolie
* peper en zout
* 50 gram cashewnoten
* handvol verse basilicum
* 50 gram babyspinazie
* sap van 1/2 limoen
* 1 eetlepel sojasaus
* 150 ml havermelk
* 1 bussel asperges (350 gram)
* 150 gram diepvrieserwtjes
* 1 theelepel gedroogde oreganokruiden
* Parmezaanse kaas als garnering
* pompoenpitten voor de afwerking
Bereiding:
Snijd de courgettes met een spiraalsnijder tot courgetti. Snipper de ui en de knoflook.
Snijd de kipfilet in blokjes. Bak ze in een pan met wat olijfolie tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout. Leg de kippenblokjes op een bord en zet even opzij.
Maak de saus: hak de cashewnoten zo fijn mogelijk en voeg de gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, de basilicum, spinazie, limoen, sojasaus en havermelk toe. Mix tot een gladde saus.
Gebruik de pan van de kippenblokjes en fruit de grote ui en het andere teentje knoflook. Doe de groene asperges en de erwtjes erbij en bak in wat olijfolie tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper, zout en de gedroogde oregano. Doe de kip erbij en laat nog even verder stoven.
Bak in een andere pan de courgetti even kort aan.
Giet de saus bij het groentenmengsel met kip, laat even opwarmen en meng goed.
Serveer de courgetti in een kommetje en doe er het groentenmengsel bij. Werk af met de geraspte Parmezaan en pompoenpitten.
Kippensoep
Een gerecht geschikt tijdens het Balance Program fase 1
Steak met een frisse salade en zelfgemaakte mayonaise
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Wok met scampi en groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
‘Spaghetti bolognaise’
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Kip curry en rijst
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Gegrilde kip en geroosterde groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Romige champignon-knoflook kip met konjacpasta
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Pittige Thaise viscurry met bloemkoolrijst
Een gerecht geschikt voor tijdens het Balance Program fase 1
Bietensalade met spinazie en quinoa
Lunch gerecht
Geroosterde groenten
Veganistisch gerechtje
Gebakken spruiten met feta
Fusiongerecht
Salade met rode biet, kip en avocado
Snelle salade
Dunne omeletjes met zalm en kruiden
Pittig lunch gerecht
Geroosterde romanesco en gemarineerde broccolisteel met gerookte aioli
Dit gerecht past perfect tijdens het Balance Program.
Tomatentartaar
Gerechtje geschikt voor het Balance Program Fase 1 (8 gram koolhydraten)
Winter bowl
Winter bowl vol groenten
Kip fajita's
Eenpansgerecht
Italiaanse groenteschotel met linzen, paksoi en courgette
Heerlijk kruidige groenteschotel
Zalm met groenten uit de oven
Lekker en gezond op slechts 25 minuten!
Bloemkoolpizza met rucolapesto en mozzarella
Vegetarische pizza
Kipfilet gevuld met spinazie, kruiden en tomaat
Frittata met spinazie en courgette
Groenteschotel
Gemakkelijke groenteschotel
Courgette soep
Soep van courgette en rucola
Pastinaaksoep
Lekker soep van pastinaak met chips van pastinaak
Spaghetti van flespompoen
Groentespaghetti van flespompoen en kokosmelk
Wortel en broccoli
Wokgerecht van wortel en broccoli
Rodebietensalade met quinoa
Lekker lunchgerechtje van rode biet en quinoa
Ovenschotel met bloemkool en broccoli
Kids proof ovenschotel
Groentesoep
Groentesoep met geroosterde spitskool en kurkuma
Piperade
Wokgerecht met paprika en tomaat
Scampi met spinazie en champignons
Perfect gerechtje voor in fase 1 van het Balance Program
Courgettepasta met basilicumsaus en garnaaltjes
Koken met shakes
Bloemkool ovenschotel met gehakt
Heerlijke ovenschotel van bloemkool met tomatensaus
Noten-en zaden gebak
Gezond alternatief voor een energiereep
Broccoli soep
Broccoli soep met gember en sesam
Groentespaghetti
Spaghetti van komkommer en guacamole
Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes met frietjes van pastinaak
Koolhydraatarm comfort food gerechtje én kidsfavoriet!
Gegrilde groenten met halloumi
Ovenschotel met groenten en halloumi
Zelfgemaakte humus
Dipsaus
Parmigiana
Aubergine in de oven
Omeletrolletjes met verse kruiden
Snel gerechtje voor een lekkere lunch
Gevulde puntpaprika's
Een heerlijk bijgerechtje wat ook lekker is bij de barbeque
Linzen lasagne
Ontdek hier de lekkerste linzen lasagne