AfslankenHet Balance Program (RainPharma dieet)

Het gezonde, darmvriendelijke alternatief voor klassieke (proteïne) diëten. Want verstandig afslanken doe je met RainPharma.

Het Balance Program (RainPharma dieet) is veel meer dan een afslankprogramma. We kiezen niet voor een onrealistisch slankheidsideaal en weigeren mee te doen aan bodyshaming. We streven wel naar een gezond gewicht omdat overgewicht heel wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Gewichtsverlies en –behoud, dat is waar het RainPharma dieet voor staat. Veel meer dan een afslankprogramma, is het een totaalaanpak, voor zowel mannen als vrouwen, die een gezonde levensstijl centraal plaatst.

Wellicht ben je heel nieuwsgierig naar waar het concept van het Balance Program vandaan komt. 

Het Balance Program bestaat al ruim 10 jaar. Tien jaar geleden waren proteïnediëten razend populair in België en Nederland. Met een klassiek proteïnedieet kan je heel veel gewicht verliezen op korte termijn. En toegegeven, voor mensen die kampen met overgewicht en beslissen dat ze die overtollige kilo's achter zich willen laten, is dat een fijn gegeven.

Bij RainPharma stelden ze daar wel bepaalde vragen bij. 

Kan het wel gezond zijn als je enkel maar 'nep-voeding' eet? Enkel shakes en enkel dieetrepen? En wat ga je dan doen als het dieet voorbij is. Grijp je dan gewoon terug naar een koffie en een croissant? Wat heb je dan geleerd? Het is wel comfortabel... maar is het niet zo dat geweldige resultaten nooit ontstaan vanuit comfortzones?

En wat met al die moeilijk verteerbare eiwitten in dat soort producten, bijvoorbeeld caseïne en gluten, wat geeft dat op langere termijn?

Maar ook het beeld dat werd geschept stoorde hun: allemaal slanke mensen die gelukkig bijten in een appel, met een stuk nep chocolade en die vrolijk dansen met centimeterlintjes. Alsof je enkel maar blij kan zijn of een goede persoon bent als je slank bent. Dat maakt de wereld er niet beter op.

Aan de andere kant: iemand die graag (heel) slank wil zijn, ook dat is een perfecte keuze. Laat ons vooral nooit oordelen over andere mensen in het algemeen. Maar uiteindelijk kan overgewicht ook gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Los van het feit dat je daarvoor niemand mag discrimineren, kan dat feit ook niet ontkend worden.

Op Instagram zie je vaak gezonde slanke mensen die er goed uitzien, roepen dat je gewoon wat meer moet bewegen en anders moeten eten. Wellicht niet slecht bedoeld, maar is dat niet een beetje frustrerend voor mensen bij wie het niet makkelijk is om die kilo's onder controle te houden? Omdat ze genetisch nu eenmaal zo zijn, niet weten wat te doen, de weg nog te lang is, ze er gewoon geen zin in hebben, ...

Eigenzinnig als ze zijn bij RainPharma zochten ze dus een compromis. Ze hielden de goede dingen van het proteïnedieet (tegenwoordig noemt men dat een keto-dieet) maar bleven ver weg van een foutieve beeldvorming enerzijds en een gek voedingspatroon met reepjes en koekjes, dieetchips anderzijds. Typisch RainPharma dus.

Zo ontwikkelden ze de RainPharma shakes. De meest kwalitatieve eiwitten, zonder caseïne en gluten, zonder bewaarmiddelen en kunstmatige kleurstoffen. Sommige zonder zoetstof of met stevia, andere met zoetstof om een brugje te kunnen maken. We kunnen iemand niet meteen alles afpakken, we willen ook realistisch blijven.

Ze kozen ervoor om van dag 1 in te zetten op echte, pure, onbeperkte voeding en niet enkele weken puur te shaken. Vervolgens leerden ze mensen dat de shakes geen vervangmaaltijden zijn. Je maaltijd zijn je overtollige vetten en de grote hoop groenten en andere pure voeding. Om het keto-proces op gang te brengen moesten we wel koolhydraten schrappen, zoals fruit bijvoorbeeld. Maar goed, dat is nu eenmaal hoe het natuurlijke biochemisch proces in ons lichaam werkt. De eiwitten dienen dus om de spiermassa te beschermen en mensen dus te behoeden voor een jojo-effect. De supplementen vormen ook een enorme meerwaarde.

Maar dat is nog niet alles. Zelfs al bescherm je de spiermassa met kwalitatieve shakes en eet je puur en onbewerkt ... is het nog altijd geen garantie dat iemand na enkele weken of maanden 'diëten' hun gewicht als vanzelfsprekend zal behouden. Daar is een gedragsverandering (andere gewoonten) en tijd voor nodig. Het duurt zeker een jaar voor je lichaam het nieuwe gewicht wil aanvaarden. Vandaar dat we werken met deel 2,  de "verzilveringsperiode" en deel 3, de "regel van twee". Meer dan 80% van het Balance Program gaat dus over begeleiden en volhouden van goede gewoontes. Het eerste deeltje, de "afslankingsperiode" is te verwaarlozen, maar wel een motiverende start. Want laat ons eerlijk zijn: als je wil vermageren (dat is meestal een positieve keuze), dan wil je er ook geen jaren over doen. Sommige mensen met een hele lange adem zouden dat kunnen, maar 99,9% van de mensen - let's be honest - wellicht niet.

Het Balance Program is dus enerzijds ontstaan vanuit een frustratie rond de aanpak van de klassieke proteïnediëten en de beeldvorming die daar vaak bij hoort. Anderzijds vanuit het feit dat mensen geholpen mogen worden als ze willen vermageren. En daar zijn ze al die jaren later nog altijd super trots op!Daarom kies ik ook resoluut voor de RainPharma aanpak.

Jij ook?Ik wil een:


BALANCE BOX

Belgisch. Darmvriendelijk. Doeltreffend. Evenwichtig. Holistisch.

Het RainPharma Balance Box omvat:

 • alles wat je nodig hebt om met het dieet te starten

 • voedingssupplementen en shakes

 • onze voedingsconsulent begeleidt je doorheen de verschillende fases met tips, aanmoedigingen en complimentjes

 • shaker en receptenboek

Extra voordelen van een Balance Box:

 • onze voedingsconsulent begeleidt je doorheen de verschillende fases met tips, aanmoedigingen en complimentjes

 • bespaar 15% op de aankoop van je producten en krijg je intakegesprek gratis

Ik wil een:


SMART NUTRITION BOX

Spant je favoriete broek net iets te hard? Heeft je huid er al beter uitgezien? Of heb je de laatste tijd te enthousiast (lees: ongezond) gegeten en gedronken?

In een strikt dieet heb je geen zin. Je wilt jezelf immers niet alles ontzeggen. Maar je wilt wel even op de rem gaan staan. Het moment om jezelf (en je lichaam) een nieuwe start te gunnen!

Het Smart Nutrition Project kan om verschillende redenen ingezet
worden. Het einddoel is hoe dan ook hetzelfde: een betere versie van jezelf.

Het Smart Nutrition Project is er ook voor wie het RainPharma dieet heeft afgerond. Het is een makkelijke en efficiënte manier om de controle te behouden over het nieuwe gewicht: als ondersteuning voor gewichtsbehoud of als kort intermezzo, wanneer je even uit de bocht bent gegaan.

Deze voordelige box is hét duwtje in de rug dat je nodig hebt.  Combineer ze met gezonde, evenwichtige voeding en je bent zeker van het beste resultaat. Een duidelijke en efficiënte manier om zonder honger te lijden die overtollige kilootjes kwijt te spelen. 

Breek nu met je oude, slechte voedingsgewoonten. Onze tips en jouw inzet vormen de sleutel tot een sterker, gezonder lichaam.

De Smart Nutrition Box dient oa. als:

 • als detox-moment tussendoor, om je lichaam te zuiveren en opnieuw meer energie te krijgen

 • als voorbereiding op je vakantie of een ander belangrijk moment waarop je die paar extra kilootjes liever kwijt bent

 • als ondersteuning bij afslankende en verstevigende behandelingen, zoals anti-cellulite behandelingen

 • als aanvulling tijdens het sporten, met het oog op afslanken

 • etc...

Inhoud van een Smart Nutrition Box:

 • Daily Boost 60 tabletten

 • Mighty Night 60 tabletten

 • Dry Energy 60 capsules

 • Dynamic Q10 45 capsules

 • RainPharma Shake (zelf te kiezen uit 16 smaken)

 • Shaker Drink More Water

 • Gebruiksaanwijzing

Extra voordelen van een Smart Nutrition Box:

 • bespaar 15% in vergelijking met de afzonderlijke prijzen 

 • begeleiding van onze voedingsconsulente

 • een aantal handige hulpmiddeltjes

Ik wil een:

                        

Wacht niet langer. Begin vandaag nog!

Ik wil een:

 • {{ error_message }}
 • {{ product.amount }} x {{ product.description }}

Naam: {{ name }}
Adres: {{ street }} {{ city }}
Telefoonnummer: {{ phone }}
E-mailadres: {{ email }}
Opmerkingen: {{ remarks }}
Tijdstip: {{ delivery_time }}

Afslanken

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x