Gebakken spruiten met feta
Ingrediënten voor 2 personen:
700 gr spruiten
150 gr feta
1 eetlepel ras el hanout
sap van 1/2 citroen
sojasaus
3 knoflookteentjes
20 gr bladpeterselie
Bereiding:
Maak de spruiten schoon en halveer ze. Zet een pan op het vuur, giet er een flinke scheut water in, doe er de spruiten bij en overgiet ze rijkelijk met olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat een 6-tal minuten koken. Roer af en toe. Haal het deksel van de pan en laat eventueel het resterende water uitkoken, mocht dat al niet zijn verdampt.
Snijd de knoflookteentjes fijn, strooi over de spruiten, voeg 1 eetlepel ras el hanout toe, het citroensap en zwarte peper ( geen zout, we gebruiken nog sojasaus). Giet er nog wat olijfolie bij als het te droog wordt.
Roerbak de spruiten een paar minuten zodat ze lichtjes kleuren en giet er dan een flinke scheut sojasaus bij.
Snijd de bladpeterselie grof en voeg toe. Roerbak nog even verder.
Haal de pan van het vuur. Verbrokkel driekwart van de feta over de spruiten en roer dat erdoor. Verdeel de groenten over de borden en werk af met de resterende feta.
Kippensoep
Een gerecht geschikt tijdens het Balance Program fase 1
Steak met een frisse salade en zelfgemaakte mayonaise
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Wok met scampi en groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
‘Spaghetti bolognaise’
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Kip curry en rijst
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Gegrilde kip en geroosterde groenten
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Romige champignon-knoflook kip met konjacpasta
Een gerecht geschikt voor het Balance Program fase 1
Pittige Thaise viscurry met bloemkoolrijst
Een gerecht geschikt voor tijdens het Balance Program fase 1
Bietensalade met spinazie en quinoa
Lunch gerecht
Geroosterde groenten
Veganistisch gerechtje
Salade met rode biet, kip en avocado
Snelle salade
Dunne omeletjes met zalm en kruiden
Pittig lunch gerecht
Geroosterde romanesco en gemarineerde broccolisteel met gerookte aioli
Dit gerecht past perfect tijdens het Balance Program.
Tomatentartaar
Gerechtje geschikt voor het Balance Program Fase 1 (8 gram koolhydraten)
Winter bowl
Winter bowl vol groenten
Kip fajita's
Eenpansgerecht
Italiaanse groenteschotel met linzen, paksoi en courgette
Heerlijk kruidige groenteschotel
Zalm met groenten uit de oven
Lekker en gezond op slechts 25 minuten!
Bloemkoolpizza met rucolapesto en mozzarella
Vegetarische pizza
Kipfilet gevuld met spinazie, kruiden en tomaat
Frittata met spinazie en courgette
Groenteschotel
Gemakkelijke groenteschotel
Courgette soep
Soep van courgette en rucola
Pastinaaksoep
Lekker soep van pastinaak met chips van pastinaak
Spaghetti van flespompoen
Groentespaghetti van flespompoen en kokosmelk
Wortel en broccoli
Wokgerecht van wortel en broccoli
Rodebietensalade met quinoa
Lekker lunchgerechtje van rode biet en quinoa
Courgetti met spinaziesaus, groene asperges en kippenblokjes
Courgetti met spinaziesaus
Ovenschotel met bloemkool en broccoli
Kids proof ovenschotel
Groentesoep
Groentesoep met geroosterde spitskool en kurkuma
Piperade
Wokgerecht met paprika en tomaat
Scampi met spinazie en champignons
Perfect gerechtje voor in fase 1 van het Balance Program
Courgettepasta met basilicumsaus en garnaaltjes
Koken met shakes
Bloemkool ovenschotel met gehakt
Heerlijke ovenschotel van bloemkool met tomatensaus
Noten-en zaden gebak
Gezond alternatief voor een energiereep
Broccoli soep
Broccoli soep met gember en sesam
Groentespaghetti
Spaghetti van komkommer en guacamole
Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes met frietjes van pastinaak
Koolhydraatarm comfort food gerechtje én kidsfavoriet!
Gegrilde groenten met halloumi
Ovenschotel met groenten en halloumi
Zelfgemaakte humus
Dipsaus
Parmigiana
Aubergine in de oven
Omeletrolletjes met verse kruiden
Snel gerechtje voor een lekkere lunch
Gevulde puntpaprika's
Een heerlijk bijgerechtje wat ook lekker is bij de barbeque
Linzen lasagne
Ontdek hier de lekkerste linzen lasagne