New year. New me?

De eerste week van het nieuwe jaar is officieel begonnen.
Ben jij deze week terug aan het werk gegaan of geniet je nog van wat vakantie?

Lies en ik zijn in elk geval goed uitgerust en zijn helemaal klaar voor 2023.

Het begin van het nieuwe jaar staat ook vaak in teken van goede voornemens en veranderingen.
Het jammere is dat we vaak zoveel goede voornemens hebben dat er in de helft van januari vaak al een paar voornemens sneuvelen en dat we op het einde van de maand tot de conclusie komen dat er zelf geen één overeind is gebleven.

Zo was dat vroeger bij mij toch.
Totdat ik mij ben beginnen focussen op 1 voornemen.
1 Voornemen zo goed mogelijk proberen doen en dan onderweg wel zien welk ander voornemen ik er nog bij kon nemen.
Maar zeker niet alles in 1 keer perfect willen doen want dat zou ik toch niet volhouden op lange termijn.


Bij mij is alles begonnen met: WATER drinken.

Als kind heb ik ooit eens in mijn hoofd gestoken dat ik misselijk ben geworden na het drinken van water en vanaf dat moment wilde ik geen water meer drinken.
Natuurlijk wist ik naarmate ik ouder werd dat water net heel belangrijk is voor het lichaam maar toch, ik dronk liever frisdrank ;-).

Maar toen, toen ben ik beginnen werken in een team waar iedereen 1,5 L water per dag dronk, waar ik elke dag tegen de mensen moest zeggen dat water drinken enorm belangrijk is voor je huid, je organen, je metabolisme...... en ikzelf 'kon' geen slok water door mijn keel krijgen want ik werd daar zogezegd misselijk van ;-).

Dat moest ik dus veranderen he.

Ik heb ervoor gezorgd dat er elke dag een fles water van 1,5L water in de keuken van mijn werk stond met mijn naam op.
Elke keer dat ik in de keuken kwam nam ik een paar slokken zodat deze fles op het einde van de dag op was.

Lukte mij dat elke dag? Nee.
Lukte mij dat in het begin ook op dagen dat ik niet moest werken? Nee.

Maar ik heb doorgezet en ben blijven focussen op mijn doel en nu is water drinken echt een gewoonte geworden waar ik geen moeite meer voor moet doen.

En ja hoor, natuurlijk drink ik ook nog wel andere dranken maar hou me toch meestal aan de 20/80 regel ;-).Sporten is nog zoiets.
Ik begreep vroeger niet hoe iemand nog voor of na het werk wilde gaan sporten en daar dan nog van geniet!
Wie wil nu gaan joggen op vakantie of erger nog, de fitnes induiken!?

Sporten was voor mij echt een opgave waar ik 1 keer in het jaar wel eens aan begon omdat ik dacht dat ik daar van zou afvallen.
Maar natuurlijk paste ik mijn eetpatroon ook helemaal niet aan waardoor ik natuurlijk niet afviel en dan ook maar snel stopte met sporten, want het is natuurlijk heel moeilijk om een' opgave' vol te houden als je geen resultaat ziet.


De ommekeer is er gekomen vanaf het moment dat ik mijn eetpatroon veranderde.
Doordat ik gezonder en bewuster ben gaan eten had ik ook meer energie, voelde ik me beter en dacht ik, ik geef het nog een kans.

Ik heb me ingeschreven bij Crossfit Lummen en was vertrokken.
Ik had iets gevonden wat ik precies zelfs leuk vond ( maar dat kwam vooral door de toffe groep en energie die daar hing denk ik ;-)).
Ging ik in het begin altijd met plezier, nee natuurlijk niet.
Ik heb vaak gedacht 'gho wat doe ik hier toch'.
Maar het gevoel achteraf was zo fijn dat ik me toch elke les weer inschreef.
In het begin gaf ik me elke keer een schouderklopje en was ik fier op mezelf elke keer dat ik naar de les ging.
Er zijn was voor mij veel belangrijker dan de prestatie zelf.
Dus als ik al eens een slechte dag had dan was ik nog heel blij omdat ik niet afgehaakt had, want dat was voor mij de grootste uitdaging, BLIJVEN OPDAGEN


Ondertussen is sporten echt een gewoonte geworden waar ik zelfs nood aan heb.
Door de veranderingen in mijn leven heb ik jammer genoeg een andere manier moeten zoeken om te sporten omdat het sporten 's avonds minder makkelijk geworden was.
De oplossing was 's morgens sporten. Bij Crossfit Lummen gaat dit niet dus heb ik een alternatief gezocht waar ik wel 's morgens terecht kon (vroeger zou ik niet naar een oplossing gezocht hebben maar gezegd hebben oh jammer maar 's avonds heb ik geen tijd meer ik stop ermee).
Wie had dat ooit gedacht?
Ik zeker niet!

Wat mij geholpen heeft:

* Ervan overtuigd zijn dat het je er beter van wordt (energieker, fitter, mentaal sterker, lichter, gezonder ....).
* Een sport zoeken die je leuk lijkt (ik vond in het begin geen enkele sport leuk dus koos ik degene die me dan het meest leuk leek ;-)).
* In een toffe groep belanden met een fijne sfeer en toffe dynamiek of iemand zoeken waar je samen mee kan sporten zodat jullie elkaar kunnen aanmoedigen op moeilijkere momenten.
* Het echt willen!

Dus als het mij lukt, lukt het iedereen!!

New year. New me?

Februari

We ruiken al een heel klein beetje de lente, de dagen worden al een klein beetje langer, we kunnen bijna uit onze gezellige winterslaap komen :-).

Lees meer

Januari

Zet het nieuwe jaar goed in. Goed begonnen is half gewonnen

Lees meer

December

December, de meest gezellige en drukke maand van het jaar. Ook wij maken er weer een super toffe maand van en sluiten het jaar weer fijn samen af!

Lees meer

November

In november genieten we van de gezelligheid thuis, maken we ons klaar voor de feestdagen en zorgen we ervoor dat we volgende zomer ons geen zorgen moeten maken over ongewenste haargroei.

Lees meer

Oktober

Oktober staat helemaal in het teken van de I Wonder Day's.

Lees meer

September

September. De maand van structuur, routine, nieuwe kansen, nieuwe voornemens en waarin we de herfst verwelkomen. Ook tijdens de maand september zorgen wij weer voor veel leuks!

Lees meer

Let's Make Up Day

1 september staat synoniem aan een nieuw begin. Een nieuw schooljaar, een nieuwe job, een nieuw seizoen, een nieuwe levensstijl. Kortom, een nieuw hoofdstuk in jouw leven. Op deze belangrijke momenten wil je natuurlijk extra stralend aan de start staan. En daar helpen wij jou graag bij tijdens de Let's Make Up Day op 1 september!

Lees meer

Augustus

We zitten in de helft van de grote vakantie, dat wil zeggen dat we nog een hele maand feest vieren bij ons. Ook tijdens de maand augustus valt er weer veel te beleven bij ons :-).

Lees meer

Juli

Verras me! Juli is echt de maand om verrast te worden vind ik. Misschien heb je vakantie in eigen land en is je motto: go with the flow. Je plant niet te veel en je zal wel zien wat voor leuks op je pad komt. Die onverwachte bbq's, die leuke fietstocht die eindigt bij vrienden thuis, een ongeplande uitstap met de kids, een last minute weekendje naar zee, de kideren die onverwacht bij vriendjes blijven slapen waardoor jullie romantisch kunnen gaan uiteten ............................; Laat je verrassen door juli en door ons! Want ook wij verrassen je ook heel de maand juli.

Lees meer

Juni

In juni bereiden we ons helemaal voor op de zomer met deze super promo's.

Lees meer

Mei

Heel de maand mei kan jij genieten van de volgende promo's en voordelen.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x