Getuigenis Sara

Sara is een mama van 3 (waarvan 2 puberende tieners)  kinderen, heeft een full time job en een hardwerkende (lees werkt dag&nacht) partner.

Kan je je er al iets bij voorstellen? Full time werken, het huishouden verzorgen, bezorgde mama zijn, taxichauffeur spelen alé je kan je het al inbeelden denk ik.

Begin september is Sara hier ten einde raad binnengestapt.

Ze voelde haar leeg, had geen energie, sliep heel slecht, haar enthousiasme was weg en ze was de laatste jaren redelijk wat bijgekomen waardoor ze haar helemaal niet goed meer in haar vel voelde.

Hier wilde ze verandering.


Wij stelden haar de volgende vragen:


Waarom heb je voor ons en het Balance Program gekozen?

Op de eerste plaatst omdat een vriendin van mij jullie had aangeraden. Jullie hebben haar enorm goed begeleid in haar afslankingsproces en vooral ook daarna.

Op de tweede plaats vind ik gezondheid enorm belangrijk en na wat opzoekwerk over RainPharma en wat rondgevraag (blijkt nu dat er meer mensen die ik ken RainPharma gebruiken) was ik helemaal mee met de filosofie van RainPharma. Het feit dat ik me extra moet ondersteunen met supplementen gaf mee een heel gerust gevoel en dat ik anderhalf jaar intensief opgevolgd en begeleid wordt maakte het voor mij helemaal af.


Hoe heb jij de eerste weken van je afslankingsperiode ervaren?

De eerste 3 dagen waren redelijk pittig en misschien zelfs wat lastig maar ik was extreem gemotiveerd en wilde dit echt dus tja wat zijn dan 3 pittige dagen?

Eens ik in dag 4 van het traject zat  is het voor mij heel heel goed gegaan.

Ik ga erbij zeggen dat ik ook enorm goed voorbereid was. Mijn spreekwoordelijke emmer was echt over gelopen en ik wilde me echt heel heel heel graag terug beter voelen.

Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn kinderen en mijne man.

Ik was de afgelopen maanden heel vaak slechtgezind, opgejaagd, moe, snel gepikeerd en dat was voor niemand meer leuk.

Dus ik had wel wat redenen om door te zetten en dit gewoon goed te doen.

Daarbij kwam nog eens dat ik me ook echt al vanaf de eerste week (na die derde dag uiteraard ;-)) veel beter begon te voelen. Ik begon op verschillende vlakken al echt een verandering te voelen.

De grootste verandering in het begin was mijn slaapkwaliteit. Ik was ook echt al van dag 1 begonnen met Yoga (een supplement dat onder andere je slaapkwaliteit verbetert). 

En natuurlijk zorgde die goede nachtrust ervoor dat ik overdag meer energie had.

De eerste 2 weken heb ik wel mijn weg wat moeten vinden in het anders koken. Ik heb redelijk veel opgezocht, heb gebruik gemaakt van jullie aangeboden recepten en van jullie kookboek MOOI.

Maar ook dat was eigenlijk het minste en ging daarna ook vanzelf. Eens je er in zit wordt alles makkelijker.


Wat waren voor jou de negatieve kanten?

Gho, natuurlijk was het anders eten dan dat mijn gezin en ik gewoon waren. 

Dus in het begin kookte ik 2 potjes, eentje voor mij en eentje voor mijn kinderen en man.

Na een week had ik door dat ik dit nooit ging volhouden en besloot het over een andere boeg te gooien.

Er werd maar 1 potje gekookt en ik paste mijn maaltijd gewoon wat aan, ik schrapte voor mij gewoon de koolhydraten.

Achteraf bleek dit een heel groot voordeel te zijn want mijn kinderen hebben veel nieuwe gezonde gerechten leren kennen die ze echt wel lekker vinden. 

We zijn eigenlijk allemaal veel bewuster gaan eten.


En natuurlijk kijken de mensen vaak raar als je nee zegt tegen alcohol of als je het dessert overslaat (daar trek ik me nu niks meer van aan ;-))

Het is ook niet altijd makkelijk om op feestjes van de hapjes ofzo af te blijven, maar daar heb ik nu wel mijn trucjes voor.

Eigenlijk heb ik aan al de negatieve kanten een positieve draai aan kunnen geven en heb ik me mezelf daar enorm in verbeterd.


Hoe ver sta je nu in het traject?

Ik heb 12 weken de afslankingsfase gedaan, 9 weken de verzliveringsfase en nu zit ik al 5 maanden in de regel van 2 fase.


Ik heb dus een gezond eetpatroon gevonden dat perfect bij mij past, waar ik geen moeite voor moet doen en dat ik levenslang ga blijven volgen (dat is mijn doel ;-)).

De maandelijkse opvolging bij jullie maakt dit alleen maar makkelijker. Het stelt me enorm gerust dat ik elke maand, of sneller als het nodig is, bij jullie op de weegschaal kom staan en dat ik mijn ervaringen kan delen.

Tot nu toe loopt het eigenlijk heel goed, ik heb me volledig aangepast aan dit eetpatroon en dat voelt heel fijn.

Ik hoop echt echt heel hard dat ik dit niet terug in oude gewoontes val.

En anders zijn jullie er om me terug te fluiten he ;-).


Sara 2.0?

Oh ja, heel duidelijk.

Niet alleen doordat ik nu 20 kg minder weeg maar vooral doordat ik me nu zo goed voel.

Natuurlijk hebben die 20kg minder daar heel goed mee geholpen, maar ik ben vooral veel energieker, ben veel goedgezinder en heb veel meer zin in het leven.

Ik ben veel liever voor mijn kinderen en mijne man ;-).

Wat me ook opgevallen is is dat ik veel makkelijke voor mezelf opkom nu, ik laat niet meer over me lopen en geef vaker mijn echte mening als daar om gevraagd wordt.

Komt dat omdat ik zelfverzekerder ben geworden of omdat het me terug allemaal kan schelen, het zal een combinatie van de 2 zijn misschien maar alleszins ben ik enorm blij met wie ik nu ben!

Getuigenis Sara

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x